Logopédiai terápia

A logopédusok feladata a tiszta beszéd kialakítása, valamint az írás, olvasás megfelelő elsajátításához nyújtott prevenciós támogatás.

Az önkormányzati fenntartású óvodák nagycsoportjában, és az iskolák 1. osztályában az intézményben dolgozó logopédus szeptember első felében végzi az év eleji artikulációs szűrést, aminek alapján a logopédus az egyéni fogadóóráján a szülővel egyeztetve osztja be a terápiás órákra a gyermekeket.

 

Logopédusaink elsődlegesen a kötelező logopédiai alapellátást végzik, az esetlegesen fennmaradó óraszámban tudnak jelentkezést fogadni más intézményekből.
Akik nem kerületi, vagy kerületi, de nem önkormányzati óvodákba, iskolákba járnak, azonban II. kerületi lakosok, a Pedagógiai Szakszolgálat online felületén jelentkezhetnek logopédiai vizsgálatra. A bejelentkezés után a kapcsolatot a szülővel a logopédus telefonon vagy e-mailben fogja felvenni.

 

Óvodás és kisiskolás dadogó, megkésett beszédfejlődésű, diszfóniás és nyelvlökéses gyermekeknek/tanulóknak korlátozott számban külön foglalkozást biztosítunk. Tekintettel a logopédiai alapellátásra szoruló gyerekek magas létszámára, ezeket a terápiákat csak korlátozott számban tudjuk biztosítani.

Szüleiknek szintén a Szakszolgálatba kell bejelentkezni.

A részképesség problémák korai felismerését segíti a szeptember első felében zajló komplex logopédiai szűrés az 5 éves gyerekek körében.

Munkatársaink titoktartási kötelezettség mellett dolgoznak.

Honlapunk a logopédusok körzetbeosztását is tartalmazza.

A logopédiai munkacsoport vezetője: Kupper Natália

Az alábbi oldalak is érdekelhetik...