Logopédiai terápia

A logopédusok feladata a tiszta beszéd kialakítása, valamint az írás- olvasás megfelelő elsajátításához nyújtott prevenciós támogatás.

Az önkormányzati fenntartású óvodák nagycsoportjában, és az iskolák 1-3. osztályában az intézményben dolgozó logopédus szeptember első hetében végzi az év eleji artikulációs szűrést, aminek alapján a logopédus az egyéni fogadóóráján a szülővel egyeztetve osztja be a terápiás órákra a gyermekeket.
Akik nem kerületi, vagy kerületi, de nem önkormányzati óvodákba, iskolákba járnak, azonban II. kerületi lakosok, a Pedagógiai Szakszolgálat online felületén jelentkezhetnek logopédiai vizsgálatra és ellátásra. a bejelentkezés után a kapcsolatot a szülővel a logopédus telefonon vagy e-mailben fogja felvenni. Az óvodáskorú gyermekek számára csak délelőtti foglalkozásokat tudunk biztosítani a megbeszélt óvodákban.

Óvodás és kisiskolás dadogó, megkésett beszédfejlődésű, diszfóniás és nyelvlökéses gyermekeknek/tanulóknak külön foglalkozást biztosítunk. Szüleiknek szintén a Szakszolgálatba kell bejelentkezni.

A részképesség problémák korai felismerését segíti a szeptember első felében zajló komplex logopédiai szűrés, mely az óvodák nagy csoportjainak vizsgálata.
A szűrés a Szakszolgálat fejlesztőpedagógusaival együtt zajlik. A szűrés utáni egyéni szülői fogadóórákat is közösen tartja a két munkacsoport.

Munkatársaink titoktartási kötelezettség mellett dolgoznak.

Honlapunk a logopédusok körzetbeosztását is tartalmazza.

A logopédiai munkacsoport vezetője: Gombosné Szegedi Juliánna.

Az alábbi oldalak is érdekelhetik...